YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bugün Gelibolu Yarımadası'nda 5 Bin Kişi Barış İçin Koşacak

Çanakkale 2 Ekim 2016 Pazar günü (bugün) Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenecek olan “Turkcell Gelibolu Maratonu”na hazır. Yaklaşık 5 bin kişi bugün Gelibolu Yarımadası’nda “Barış” için koşacak. 

01 Ekim 2016 tarihinde eklendi

2015 yılında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Türkiye'ye ve Çanakkale'ye çok önemli bir sportif etkinliği kazandıran Çanakkale’deki GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile gerçekleştirilen “Turkcell Gelibolu Maratonu” bugün yapılıyor. 2 Ekim Pazar sabahı (bugün) Gelibolu Yarımadası’nda Morto Koyunda başlayıp yine Morto koyu’nda sona erecek etkinlikler gün boyu devam edecek.

BU YILKİ ETKİNLİĞE İLGİ ÇOK FAZLA

Bu yılki maratona ilgili geçtiğimiz yıla göre daha azla olduğunu belirten GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, “2 Ekim 2016 Pazar günü yapılacak olan bu etkinliğimizden önce 29 ve 30 Eylül ile 1 Ekim tarihlerinde Çanakkale iskele meydanında Maraton Fuarı’nı düzenledik. Burada geçtiğimiz yıldan çok farklı olarak Avrupa Atletizm Federasyonu’nun bir programı olan Çocuk Atletizmi etkinliğini Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteği ile gerçekleştirdik. Yaklaşık 200 civarında ilköğretim okulu öğrencisi Troya Atı’nın bulunduğu bölgede kurulan mini atletizm parkurları ile eğlenceli anlar yaşadı. Etkinlikler kapsamında ayrıca kordon boyunda atletizm akrobasi hareketleri ile birlikte dans gösterileri de yapıldı. Bunun dışında Türkiye’nin eskimeyen birçok atletizm yüzünü de Çanakkale’de ağırladık” dedi.

 “MARATON MORTO KOYUNDA BAŞLAYIP MORTO KOYUNDA SONA ERECEK”

Bu yılki maraton etkinliğindeki parkurun geçtiğimiz yıla göre değiştiğini de belirten Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik “Bu yılki maraton parkurumuz Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Morto Koyu’nda başlayıp Morto Koyu’nda sona erecek. Yarışa katılacaklar 2 Ekim sabahı 07.00’den itibaren feribotlarla Çanakkale’den Eceabat’a geçecek. Oradan da servis araçlarımızla yarışın yapılacağı Morto Koyu’na gidilecek.Geçtiğimiz yıl farklı noktalardan başlangıçlar yapılıyordu. Bu da bazı sıkıntılara sebep oluyordu. Bu sıkıntıları sona erdirmek için bu yıl yarışın Morto Koyu’ndan başlanıp yine Morto Koyu’nda bitirilmesi ile ilgili karar aldık" dedi.

Yarışta 4 ayrı kategori olacağını da ifade eden Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, “Bunlar  Maraton, Yarı Maraton, 10 Km Koşu ve Halk Koşusu olarak belirlendi. Halk koşumuza katılımın yüksek olması bizleri çok mutlu etti. Yürüyüş halinde yapılacak bu etkinlikle halkımız  burada “barış” için yürüyecek. Bunun dışında maraton, yarı maraton ve 10 Km Koşu yarışlarına da Türkiye dışında birçok ülkeden önemli yarışmacılar katılacak. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde yarış parkurumuz Avrupa Atletimiz Birliği tarafından 5 yıldızlı olarak kabul edilerek en iyi yarış parkurlarından bir tanesi seçildi. Bu çok önemli bir husus. Bu bir markadır. Bizde bu markayı aldığımız için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TEMATİK PARKURLARINDAN BİRİSİYİZ”

Turkcell Gelibolu Maratonu’nun yapıldığı Gelibolu Yarımadası’ndaki parkurun dünyanın en önemli tematik parkurlarından birisi olduğunu da belirten Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, “Bundan 100 yıl önce yaklaşık 18 milletin savaştığı Gelibolu Yarımadası’ndaki bu kutsal topraklarımızın bugün artık dünyada barışın sembolize olduğu en önemli noktalardan birisi olduğunu düşünüyoruz. Biliyorsunuz 101 yıl önceki savaştan sonra birbirini hiç tanımayan ülkeler arasında ebedi dostluklar oldu. Bizlerde buradan aldığımız bu motivasyonla düzenlediğiz bu etkinlikle bütün dünyaya Çanakkale’den barış mesajı vereceğimize inanıyoruz” dedi.

HABER KANALLARI MARATONU CANLI YAYINLAYACAK

Turkcell Gelibolu Maratonu’nun tüm Türkiye’de tanıtımı ile ilgili büyük bir organizasyon çalışması yürüttüklerini de belirten Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, “Yarışmaları 40’ın üzerinde ulusal basın mensubu takip ediyor. Ayrıca Türkiye’nin önemli haber kanalları da yarışı canlı olarak yayınlayacak. Bu da Çanakkale için çok önemli bir tanıtım fırsatı olacak. Bu yılki etkinlik bizim için çok önemli. Bu ikinci yılki etkinliği en iyi şekilde tamamlamamız halinde artık bu maraton uluslar arası bir kimliğe bürünecek. Bu maratonumuzun ana sloganını “Barış İçin Koşuyorum” koymuştuk. Dünyamız bu kadar kirli bir savaş oyunu altında ezilirken, birçok alçak terör saldırıları ile karşı karşıyayken, bugün barışın ne kadar kıymetli olduğunu bir kere daha iyi anlıyoruz. Bunu millet olarak da bir kere daha çok iyi hissettik. Dolayısı ile bu organizasyonumuz ile birlikte etkinliğe katılanlar hem ulusal, hem de dünya kamuoyuna “Barış İçin Koşuyorum” diyerek bunu dile getirmiş olacaklar” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (BUGÜN GELİBOLU YARIMADASI'NDA 5 BİN KİŞİ “BARIŞ” İÇİN KOŞACAK)
2.727 kez okundu