YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada’da Homeros Okuma Günü Etkinliği Düzenlendi

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde geleneksel hale gelen “Ozanın Günü ve Homeros Okuması” etkinliğinin 15.’si gerçekleştirildi.

07 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Bozcaada’daki etkinlikler Halk Eğitim Merkezi salonunda Bestekar Mutlu Torun’un konseri ile başladı. Ud sanatçısı da olan Mutlu Torun’a neyi ile Özcan Özbey de eşlik etti. Şiirlerin de okunduğu etkinlikte bir konuşma yapan Gazeteci Haluk Şahin kendisinin önderliğinde 15 yıl önce başlayan bu etkinliğinin devam etmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da Bozcaada’da geleneksel hale gelen “Ozanın Günü ve Homeros Okuması” etkinliğinin 15.’si gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından adanın ünlü yeri Salhane’ye geçildi. Yılın şairi Akgün Akova’nın da katıldığı etkinlikte Akova ve Cevat Çapan anılarını anlatıp şiirler okudu.

Etkinliklerin ikinci gününde ise Bozcaada’da sabah tan yeri ağınırken Troia Antik Kenti’nin karşısındaki sahilde Homeros okumaları yapıldı. Homeros’un İlyada Destanı'ndan bölümlerin okunduğu etkinlik yaklaşık 2 saat devam etti. Etkinliğe katılanlar daha sonra “Ozanın Günü ve Homeros Okuması”nın 16.’sında buluşmak üzere sahilden ayrıldılar.

1.897 kez okundu