YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali Sona Erdi

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “BIFED Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali” sona erdi. Festivalin son gününde dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

16 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Petra Holzer Özgüven’in Festival Yönetmenliği yaptığı etkinliğin son gününde dereceye giren belgesel filimler açıklandı. Değerlendirme sonunda Phie Ambo’nun “İyi Şeyler Bekler” isimli belgesel film büyük ödülün sahibi olurken; ikinciliği Aya Domenig’in “Güneşin Düştüğü Gün” eseri; üçüncülüğü de Runar Jarle Wiik’in “Endişe için Kelime Yok” eseri elde etti

Festivalde Metin Kaya'nın “Soluk” ve Ernesto Cabellos’un “Gölün Kızı” isimli eserleri mansiyon ödülünü aldı. “Arlette:Cesaret Bir Kastır” ile Zeynep Altay’ın yönetmenliğini yaptığı “Kıllıt” isimli belgeseller ise jüri ekibi tarafından Gaia ödülüne layık görüldü.

Birinci olan filmin gösteriminin de yapıldığı törende bir konuşma yapan Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, BIFED ve Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz düzenlenen festivalin önemine değinerek ödül kazananları kutladı.

Etkinliğe CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, festival düzenleme komitesi üyeleri, yönetmenler ve sinemaseverler katıldı. Tören sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.699 kez okundu