YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Binlerce Kişi Turkcell Gelibolu Maratonu’nda Barış İçin Koştu

GTP Turizm Ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Turkcell Gelibolu Maratonu”nda binlerce kişi “Barış” için koştu.42 kilometrelik parkuru erkeklerde Getaye Gelaw, kadınlarda da Svetlana Sepeliova kazandı.

14 Ekim 2018 tarihinde eklendi

Turkcell’in ana sponsorluğunda bu yıl dördüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin “Barış” temalı ilk maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, “Barış için Koşuyoruz” sloganıyla ve binlerce kişinin katılımıyla tarihi Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirildi. 42 kilometre maraton, 21 kilometre yarı maraton, 10 kilometre ve 5 kilometre halk koşusu olarak dört kategoride gerçekleştirilen dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası’ndaki koşu bu yılda büyük ilgi gördü.

Etkinliğin en zorlu etabı olan 42 kilometrelik Maraton yarışı Morto Koyu’ndan saat 09:50’de başladı. Maratonun onur konukları komedyen Hayrettin ve Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Şahika Ercümen’inde katıldığı yarışmada sporcular Alçıtepe Köyü’nden geri dönerek parkurda iki tur atıp yine Morto Koyu’ndaki finiş noktasına gelerek yarışı tamamladılar. Yarı Maraton ise saat 10:00’da yine Morto Koyu’ndan başladı ve sporcular maratondaki parkurda bir tur atıp finişe geldiler. 10 kilometrelik koşu ise saat 10:45’te yine aynı noktadan başladı. Fransız Anıtı ve İngiliz Mezarlığı’ndan geçen katılımcılar Morto Koyu’nda yarışı tamamladılar. Büyük katılımın olduğu 5 kilometrelik halk koşusu ise saat 11:00’de Morto Koyu’ndan başlayarak yine aynı noktada tamamlandı.

MARATONDA YABANCI SPORCULAR İLK SIRADA YER ALDI

Çanakkale Valsi Orhan Tavlı, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, maratonun onur konukları komedyen Hayrettin ve Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Şahika Ercümen ile birlikte binlerce sporseverin katıldığı etkinlikte 42 kilometrelik Turkcell Gelibolu Maratonu'nu erkeklerde 2 saat 22 dakika 28 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı atlet Getaye Gelaw ilk sırada tamamlarken; Yavuz Ağralı ikinci, Ömer Alkanoğlu da üçüncü sırayı elde etti. Kadınlarda ise 3 saat 30 dakika 01 saniye ile Svetlana Sepeliova birinci oldu.

Yarı maratonda ise ilk üç sırayı erkeklerde Fetene Alemu, Kefyalew Deja Burise ve Ayhan Sağlam;  kadınlarda ise Fatma Demir, Demet Dinç ve Elif Mert elde etti. Turkcell Gelibolu Maratonu’nun 10 kilometrelik maraton etabında da erkeklerde birinciliği Ramazan Özdemir, ikinciliği Alper Demir, üçüncülüğü Azad Yüce kazandı. Kadınlarda ise yarışı Burcu Subatan, Gülnaz Uskun ve Fatma Arik ilk üç sırada tamamladı.

TOPLAM 100 BİN LİRA ÖDÜL DAĞITILDI

Büyük ilgi gören bu yılki etkinlikte toplam ödül ise 100 bin TL olarak belirlendi. Yarışmada Maraton, Yarı Maraton ve 10 Kilometre Koşuları’nın yanı sıra, 9 farklı yaş kategorisinde ilk 3’e giren kadın ve erkek koşucular ayrı ayrı para ödülüne layık görüldüler. Düzenlenen etkinlik sonunda dereceye girenlere törenle madalyaları ve ödülleri verildi.

“BARIŞ ORMANI”NA 10 BİN FİDAN DAHA DİKİLDİ

Öte yandan  il merkezine bağlı Güzelyalı köyü civarında yanan ormanlık alana geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da her bir yarışmacı için yaklaşık 10 bine yakın fidan dikildi. Bu fidanlarla birlikte “Turkcell Barış Ormanı”nda bu zamana kadar dikilen fidan sayısı da 30 bine ulaşmış oldu.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.592 kez okundu