YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Belçika’da Yaşayan Türk Sporcular Şehitlikleri Gezdi

“Çanakkale’de Bulduğum Türk Kimliğim” projesi kapsamında Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteğiyle Belçika’dan Çanakkale’ye gelen 50 Türk genci Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Savaşlarının yaşandığı bölgelere gezdi.

04 Kasım 2015 tarihinde eklendi

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı’na gitmeden önce Vali Hamza Erkal’ı ziyaret eden Belçika’daki Anvers Türkspor Kulübünün sporcuları ve grup sorumluları projeyle ilgili bilgi verdi. Belçika’dan gelen Türk gençlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Hamza Erkal’da Çanakkale’nin Türk tarihindeki önemine dikkat çekti. 1915’te büyük savaşların yaşandığı Çanakkale’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığını dile getiren Vali Hamza Erkal, Türk milletinin verdiği mücadeleyle “Çanakkale’nin geçilmez” olduğunu, Türk topraklarının kolay kolay bırakılamayacağının düşmanlar tarafından anlaşıldığını belirtti. Bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nden sonra kendine olan güvenini pekiştiren Türk milletinin kurtuluş mücadelesi vererek Türkiye Cumhuriyetini kurduğunu belirten Vali Hamza Erkal, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 92 yıldır ayakta ve dünyanın en önemli ülkelerinden biri olmasının temelinde Çanakkale Savaşları ve kazanılan büyük zafer yatmaktadır” dedi.

Çanakkale Savaşları’nın 100.yılında yapılan etkinlik ve programlarda “barış” vurgusunun ön plana çıkartıldığını ifade eden Vali Hamza Erkal, Türklerin dünyanın her yerinde yaşadığını ve daha önce de farklı coğrafyalardan gelen Türk gruplarının ağırlandığını ifade etti. Yurt dışındaki Türklerin kültürlerine ve özlerine sahip çıkma gayretlerine değinen Vali Hamza Erkal, “Yapılan projeler bu amaca katkı sağlıyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını, bu projeyi yapıp sizi buraya getirenleri tebrik ediyorum. Nasıl bir savaş yaşandığını da yerinde görerek anlayacaksınız. Biz de sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Yurt dışındaki bütün Türklerle beraber sizinle de gönül bağımız var. İnşallah sizler de özünüzden, Türklüğünüzden kopmadan bizleri güzel bir şekilde temsil ederek yaşarsınız.” şeklinde konuştu

Vali Hamza Erkal ile fotoğraf çektiren sporcular daha sonra şehitlikleri gezdi.

1.536 kez okundu