YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Bayramiç Elması” Artık Tescilli

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yetiştirilen ünlü “Bayramiç Elması” Türk Patent Enstitüsü'nün Resmi Gazete'de yayınlanan kararı sonrası tescillenmiş oldu.

02 Haziran 2016 tarihinde eklendi

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan “Bayramiç Elması”nın coğrafi işaret tescilinin onaylandığını belirterek, “2012 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş’ın ve ekibinin hazırlamış olduğu bilimsel rapor ile yola çıktık. Bu rapor bir çok kez değişti. Zaman zaman “bu tescil olmaz” dediğimizde bile hocamız yeni raporlar ve bilimsel tezler yazarak her olumsuzluğu raporları ile olumlu yöne çekti. Açıkçası hayal peşinde koşmadık. Gerçekleri raporlarına belgeleyerek bu günlere geldik. Sayın Hocamın bu konuda emeği çok. Allah hocamızdan razı olsun. Bu projede bizi finansman olarak destekleyen GMKA’ya yine o günlerde ilçe de bizim bu projemizin hayal olduğunu söyleyen yetkililere kulaklarını tıkayarak Tarım İl Müdürlüğünden Ömer Yıldız ve Başak Egesel Ezine Tarım İlçe Müdürü Ramazan Eren'e , AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'e, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan'a ve Tarım Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'e şahsım, meclisimiz, yönetim kurulumuz, üyelerimiz ve Bayramiç adına teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Avukat Bülent Turan da yaptığı açıklamada Çanakkale’nin marka değerlerini artırmaya, mevcut markalarının da tescillenmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Bayramiç Ziraat Odası’nın Türk Patent Enstitüsü’ne yapmış olduğu tescil başvurusu ilgili kurum tarafından gerekli incelemelerin tamamlanması ardından kabul edildi. Lezzetiyle ismini zaten duyurmuş olan “Bayramiç Elması” artık Çanakkale’nin tescilli bir markası konumuna geldi. Artık kendine özel logosu, ölçüleri, tadı, hasat ve depolama kriterleri ile Bayramiç Elması’nı tescilli bir ürün olarak Türkiye’nin her yerinde hatta yurtdışında bile göreceğiz. Başından beri takip ettiğimiz sürecin olumlu sonuçlanması bizi çok sevindirdi. Bayramiç’e, Çanakkale’ye hayırlı olsun. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Markalarımızın tescillenmesi çalışmalarını yakından takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

1.857 kez okundu