YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Baja Troia Turkey” Başladı

Türkiye’den tanınmış otomobil ve motosiklet yarışçılarının yanı sıra, İtalya’dan 10, İsrail’den 2, Romanya’dan 3, Yunanistan’dan 4, Sırbistan’dan 2, Bulgaristan’dan 4, Kıbrıs’tan 4 yarışçının katıldığı "Baja Troıa Turkey" Seremonik Start ile başladı.

05 Ekim 2018 tarihinde eklendi

Start almak için bekleyen yarışçıların araçlarının oluşturduğu uzun kuyruk Çanakkaleliler tarafından büyük ilgi gördü. Alanı dolduran Çanakkaleliler, birbirinden ilginç araçlarla ve katılımcılarla fotoğraf çektirmek için yarıştılar.

Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Emniyet Müdürü Celal Sel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mevlut Özyanık, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kansu’nun verdiği ilk startlar ile yola çıkan yarışçılar, KİPA AVM önündeki Özel Seyirci Alanına geldiler.

Servis alanı, Ralli Merkez ve Özel Seyirci Alanını dolduran seyircilerin tezahüratı ile yan yana ikişer ikişer start alan yarışçılar, dev projektörlerle aydınlatılmış ve özel engellerle donatılmış off road yarış parkurunda sıralama turları için kıyasıya mücadele ettiler.

Sıralama Turu sonucunda Motosiklet sınıfında en iyi zamanları 5:12 ile M2 sınıfında KTM ile yarışan Murat Yazıcı yaparken Ralli sınıfında en hızlı zaman 04:48 ile Bulgar Yarışçı ekip Vladislav Velkov – Iliyan Georgiev / Can-Am’ın oldu.

4 gün sürecek yarış 5 Ekim 2018 Cuma, 6 Ekim 2018 Cumartesi ve 7 Ekim 2018 Pazar günü koşulacak etaplarla devam edecek.

1.489 kez okundu