YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Arkeoloji Müzesi’nde Peyzaj Uygulamalı Kutlama

"Dünya Müzeler Günü" Çanakkale Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. “Müzeler ve Kültürel Peyzaj” ana temasının işlendiği bu yılki kutlamada öğrencilerin müze içindeki ilginç peyzaj çalışmaları dikkat çekti.

18 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ndeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından konuşmalara geçildi. Çanakkale Arkeoloji Müdürü Sevim Tunçdemir, yaptığı konuşmada “Müzeler Günü”nün önemine değinerek, “Uluslararası Müzeler Konseyi müzelerin toplumun gelişmesindeki önemini vurgulamak ve halkın dikkatine müzelere yöneltmek amacıyla yılda bir günü “Müzeler Günü” olarak ilan etti. Uluslararası Müzeler Konseyi üyesi olan bu ülkelerde de “Müzeler Günü”1977 yılından bu yana 18 Mayıs tarihinde kutlanıyor. Her yıl bir ana temanın belirlendiği etkinliklerde 2016 yılındaki ana tema “Müzeler ve Kültürel Peyzaj” olarak belirlendi. Bu kapsamda Çanakkale Arkeoloji Müzesindeki bu yılki kutlamaları Çanakkale Koleji öğrencilerinin yaptığı eserlerle bir peyzaj yaparak gerçekleştirmek istedik” dedi

“ETKİNLİKLERİ GELECEK YIL TROİA’DAKİ YENİ MÜZEDE YAPMAK İSTİYORUZ”

Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ise yaptığı konuşmada Çanakkale’nin tarihi zenginlikler açısından önemli bir yerleşim birimi olduğunu belirerek, “Troia’dan başlayıp Çanakkale Savaşlarına kadar yaşanan sürece baktığımızda Çanakkale topraklarında oldukça zengin medeniyetlerin ve kültürlerin yaşadığını görüyoruz. Bu kültür ve medeniyetler de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yaşamaya devam edecek. Çünkü Çanakkale o kadar önemle bir toprağa sahip ki, sadece sebzesini meyvesini yetiştirmiyor. İnsanını, medeniyetini ve kültürünü de yetiştiriyor. Yani o kadar önemli bir coğrafyanın ve ilin içinde yaşıyoruz. Bundan da gurur duymamız gerekiyor. Kısmet olursa önümüzdeki yıl Troia Antik Kenti girişinde yapımı son aşmamaya gelen ve gelecek yıl tamamlanması planlanan Troia Müzesi’nde “Müzeler Günü” etkinliğini yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıktı Dağ ,İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve diğer protokol mensupları ile konuklar Arkeoloji Müzesini gezdiler. Çanakkale Arkeoloji Müdürü Sevim Tunçdemir tarafından müze hakkında bilgilerin verildiği gezide Çanakkale Koleji öğrencilerinin “Müzeler ve Kültürel Peyzaj” ana temasında yaptıkları ve Müze içinde sergiledikleri eserler de büyük ilgi gördü.

(HABER/GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
1.922 kez okundu