YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Antalya Kemer’den Bin 200 Anne Çanakkale’de Şehitlikleri Gezdi

Antalya’nın Kemer belde belediyesi düzenlediği “Anneler Günü” etkinliği kapsamında ilçeden bin 200 anneyi Çanakkale’ye götürerek şehitlikleri gezdirdi.

13 Mayıs 2017 tarihinde eklendi

Ziyaret öncesi Çanakkale’de CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül Anneler Günü etkinliği ile ilgili bilgi verdi. Çanakkale’nin önemine değinen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Hem belediye olarak, hem şahsım olarak cumhuriyetimizi ve şehitlerimizin kanıyla kazandığımız vatanımızı korumak için her zaman görevdeyiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bin 200 Kemerli kadınımızı Ankara’ya götürmüş ve onlarla birlikte Anıtkabir’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkmıştık. Şimdi de yine bin 200 Kemerli anne ile birlikte bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimizi anıyoruz. Binlerce şehit vererek kahramanlık destanı yazdığımız Çanakkale’de tüm şehitlikleri ziyaret etmek bizleri mutlu etti” dedi.

GELİBOLU YARIMADASI'NDAKİ ŞEHİTLİKLERİ GEZDİLER

“Kemerli Kadınlar Çanakkale’ye, Kınalı Kuzularına Gidiyor” sloganı ile düzenlenen gezi öncesi Kolin Hotel’de bin 200 annenin katılımı ile kahvaltı düzenlendi. Öte yandan vatani görevini Çanakkale’de yapmakta olan Kemer'li asker Mehmet Gürsoy’u ailesi ile 7 ay sonra sürpriz bir şekilde buluşturan Belediye Başkanı Mustafa Gül ve diğer aileler duygusal anlar yaşadılar. Kahvaltının ardından rehberler eşliğinde Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri ziyaret eden Kemerli bin 200 anne gün boyunca Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Meçhul Asker Kabri, Yaralı Asker Anıtı, Atatürk’ün Mektubu, Sembolik Şehit Kabirleri, Ölüm Koyu, Kanlı Dere Seddül Bahir Köyü, Ertuğrul Koyu, Ertuğrul Tabyası, İngiliz Anıtı, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Kanlı Sırt, 57. Alay Şehitliği, Kesik Dere Şehitliği, Mehmetçik Parkı, Conk Bayırı Siperleri, Atatürk’ün saatinden vurulduğu yer, Atatürk Anıtı, Yeni Zelanda Anıtı, Gözetleme Yeri, Anafartalar Ovası ve il merkezindeki Aynalı Çarşıyı ziyaret ettiler.

Kemerli anneler Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından Çanakkale’de verilen akşam yemeğinden sonra gece Antalya'ya döndü.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.113 kez okundu