YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

81 İlden 81 Öğretmen Şehitlikleri Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “81 İlden 81 Öğretmen Çanakkale’de Buluşuyor” programı kapsamında Çanakkale’ye gelen öğretmenler Gelibolu Tarihi Milli Parkı’ndaki savaş alanları ile şehitlikleri ziyaret etti.

27 Mart 2016 tarihinde eklendi

Duygu dolu anların yaşandığı geziye Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, Şube Müdürü Osman Nuri Arıkan, Eğitim Uzmanı Güner Altun ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Levent Tosunbayraktar ile 81 ilden gelen 81 öğretmen katıldı.Bakanlık yetkilileri ve öğretmenlere ziyarette Millî Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Atatürk Anaokulu Müdürü Murat Karakaya ve İl Koordinatörü Mehmet Taşdemir eşlik etti.

Rumeli Mecidiye Şehitliği ve Mecidiye Tabyası ziyareti ile başlayan gezi Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği ve Ertuğrul Tabyası, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Simülasyon Merkezi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, 261 Rakımlı Tepe, Yeni Zelanda Anıtı, Fevzi Çakmak’ın kardeşi Şehit Üsteğmen Nazif Çakmak’ın Mezarı ve Atatürk’ün Gözetleme Yerinin ziyaret edilmesiyle son buldu.

Gezinin ardından ise gece Parion Hotel’de gala yemeği düzenlendi. Gala yemeğine Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ramazan Tetik, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer, Millî Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile 81 ilden gelen 81 öğretmen katıldı.

Biga Atatürk Anadolu Lisesinin hazırladığı Çanakkale Ruhu adlı video gösterisi, öğrenci şiirleri, öğretmen ve protokol konuşmaların eşliğinde yenen yemeğin sonunda öğretmenlere hediye ve belge takdim edildi.

1.663 kez okundu