YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

545 Kişi Çanakkale Boğazı'nı Yüzerek Geçmeye Çalışacak

Çanakkale’de Rotary Kulübü tarafından 30 Ağustos tarihinde geleneksel olarak düzenlenen “Çanakkale Boğazı’nı Yüzerek Geçme Yarışması”nın 30.’su bu yılda yine aynı tarihte gerçekleştirilecek.

22 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışının 30. etkinliği ile ilgili Akol Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Çanakkale Rotary Kulübü 2016-2017 Dönem Başkanı Emine Şengören Güzel, her yıl 30 Ağustos tarihinde gerçekleştirdikleri Çanakkale Rotary Kulübü Boğaz Yüzme Yarışmasının bu sene 30.’sunu düzenlemekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “31 yıl önce,1986 da, Rotaryen Özer Öner’in katkılarıyla başlayan yarışmamız, yıllar içinde gelişmiş,büyümüş ve uluslar arası bir nitelik kazanmıştır.1999 da yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle,o yıl yarışmamız iptal edilip,ayrılan bütçe Kocaeli Üniversitesi Rotary Hastahanesi yapımına bağışlanmıştır. Geçen sene , yüzme yarışmamıza, 23 farklı ülkeden, 215’i yabancı, 400’ü ülkemizden toplam 615 sporcu katılmıştır. Arabistan, Singapur, Güney Kore, Güney Afrika, Estonya gibi dünyanın dört bir yanından katılan 215  sporcu refakatçileriyle birlikte 1000’e yakın yabancı şehrimizde konaklamıştır. Bu insanlar güzel anılarla ülkelerine dönerek, etraflarındaki insanlarla bu olumlu izlenimlerini paylaşmışlardır. Türkiye’mizden katılan 400 sporcuda, yine refakatçi ve aileleriyle şehrimize gelerek,ekonomide ve turizmde büyük artı değer yaratmışlardır. Yine bu büyük organizasyonda , 12 hakem, 15 cankurtaran, 60 balıkçı teknesi, 4 hücümbot, 8 zodiac bot, 1sahil güvenlik gemisi ve 1 adet helikopter güvenliği sağlamıştır” dedi.

BU YILKİ YARIŞA 545 KİŞİ KATILACAK

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94.’cü yıl dönümünde gerçekleşecek olan bu yılki yarışmaya 500’ü yurtiçi, 45’i de yurtdışı olmak üzere 545 kişinin kaydını aldıklarını da belirten Emine Şengören Güzel, “Dünya çapında bilinen ve ilgi gören yarışmamıza 2013 yılında Meşhur Hollywood yıldızı Bo Derek,Ünlü Türk işadamlarından Sadettin Saran, Niyazi ve Mehmet Önen, Amerikan Ankara Başkonsolosu Frederick Kilner in katıldığını hatırlatmak isterim. Ancak bu yıl yurtdışı kayıtlarımızda dramatik bir düşüş var. Bunun sebeplerini hepimiz biliyoruz. Ümid ediyorum ki seneye yapacağımız yarışmamız dünya çapında tekrar aynı ilgiyi görecektir. Ama bu senede aramızda gene çok değerli sporcularımız var. Manş denizini yüzerek geçen Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımının değerli üyesi, 51 yaşındaki  Rengin Börekçi İzmirli Master yüzücüler ile yarışmamıza katılacak. Kurtuluş savaşında, işgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesini temsil eden 30 Ağustos Zafer Bayramımızda, Zafer ruhunu yeniden canlandırmak için yüzeceğini açıklayan Sayın Börekçi'yi ve arkadaşlarını heyecanla bekliyoruz. Ayrıca İstanbul Memeder’den katılan sporcularımızda Kanserde erken teşhis ve tedaviye dikkat çekmek için yüzecekler. Bu güzel organizasyonda hepsi birbirinde değerli sporcularımızı şehrimizde ağırlayacağımız için çok mutlu ve gururluyuz” dedi

YARIŞ PROGRAMI AÇIKLANDI

30 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışmasının Programı ise şu şekilde açıklandı:

29 AĞUSTOS  PAZARTESİ

13:00- 21:00 Bone ve Çip Teslimi - Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri / Kordonboyu

17.00 - 18.00 Yurt içi Yarışmacılara Brifing - Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri / Kordonboyu

30 AĞUSTOS SALI

07:30  Çimenlik Kalesi'nde toplanma

07:30 – 08:45 Emanet eşyaların kabulu

09:00 Çanakkale'den Eceabat’a hareket

10:00 Eceabat Kumsalından yarışmanın başlaması

(Denizdeki hava koşullarına ve gemi trafiğine bağlı olarak yarışma başlangıcı Liman başkanlığının talimatı doğrultusunda 1 veya 2 saat öne alınabilir)

11:45 Çimenlik Kalesi iskelesinde yarış bitimi

11:45 - 13:30 Sonuçların değerlendirilmesi - Ara

13:30 - 15:00 Ödül töreni ve kapanış

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.069 kez okundu