YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

43. Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

15 Nisan 2019 tarihinde eklendi

43. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı (ÇARO) Cihan Müşterioğlu ile turizmciler, oda başkanları ve öğrencilerin katıldığı törende günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.

“YERLİ VE YABANCI ZİYARETÇİLERİ BU KENTE VE TABİ Kİ TURİZME BAĞIMLI HALE GETİREBİLECEK POTANSİYELE SAHİBİZ”

Törende bir konuşma yapan İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale’nin turizm açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek,”Gururla ifade ediyorum ki, nüfusumuzla coğrafi büyüklüğümüzle kıyaslanmayacak bir kültürel, tarihsel, mitolojik ve turistik öneme sahip bir ilimiz var. 2018 Troia Yılı bereketli geldi. İstatistiki değerler anlamında 2017 yılının 01 Ocak-31 Mart 2017 tarihlerini kapsayan ilk 3 ayında 46.248 kişinin geldiği Troia ören yerini, 2018 yılında ise aynı tarihlerde 90. 208 kişi ziyaret etti. 2018 yılının Troia Yılı ilan edilmesi ve Anadolu’nun kadim değeri Troia’yı dünya ile buluşturacak olan Troia Müzesinin açılması ile birlikte ziyaretçi rakamlarında daha da artış bekleniyor. Yerli ve yabancı ziyaretçileri bu kente ve tabi ki turizme bağımlı hale getirebilecek potansiyele sahibiz” dedi.

“ÇANAKKALE’NİN VE BÖLGENİN DAHA FAZLA TANITILMASI İÇİN TÜM TURİZM AKTÖRLERİNİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞMASI ŞART”

TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik ise yaptığı konuşmada Çanakkale’nin ve bölgenin daha fazla tanıtılması için tüm turizm aktörlerinin var gücüyle çalışarak daha fazla emek göstermesi gerektiğini belirterek, “Bizden sonra gelenlere Çanakkale bölgesinin çok önemli bir turizm destinasyonu haline geldiğini ispatlaması gerekiyor. Biz hep birlikte bir vizyona imza attık ki biliyorsunuz 2019 yılı Göbeklitepe Yılı ilan edildi. Bu konuyla ilgili en önemli örnek 2018 Yılı’nın Troya yılı olmasıdır. Bu Çanakkale şehrinin başarı. Dolayısıyla bu vizyonun bu çalışmaların bu standartın ilerleyerek devam ettirilmesi gerekir. Hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu zamana kadar ki çalışmalarımızı ikiye katlayıp daha fazla çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu

“ARTIK İNSANLARIMIZ, TURİSTLERİMİZ FARKLILIĞA VE ÖZGÜNLÜĞE ÖNEM VERİYOR”

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ise yaptığı konuşmada turizmin önemine değinerek, “Bugün turizmden bahsediyorsak aslında bunu destekleyen tarımdan bahsediyoruz. Bunu destekleyen kültürden kimyadan bahsediyoruz. Bugün turizmle ilgili bir şeyden bahsediyorsak buradan Türkiye ile ilgili ya da bölgelerimizle ilgili konuların başında sürdürülebilirlik geliyor. Çağımız çok hızlı gelişiyor. Toplumumuz çok hızlı gelişiyor. Ama burada var olan dokumuzu karakterimizi korumamız gerekiyor. Bu da önümüzdeki süreç içerisinde hepimizin odaklanması gereken en önemli konuların başında yer alıyor. Çünkü artık insanlarımız, turistlerimiz farklılığa, özgünlüğe önem veriyor. Bu çerçevede de bizler turizm yatırımcıları ve paydaşları olarak daha çok önem göstermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu da yaptığı konuşmada Çanakkale’nin tanıtımı için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek; “Kurulduğumuz günlerden bu yana yılmadan bölgemize, ülkemize gerek yurtiçinde gerek yurtdışından gelen tüm ziyaretçileri tanıtmaya ve bölgemizin değerlerini onların gönüllerinde yer edinircesine taht kurması için çalışıyoruz. Çanakkale’ye gelen tüm ziyaretçiler günübirlikler etkinliklerle buraya geliyorlar. Bölgemizde gizli kalmış olan değerleri tanıtmak için, mümkünse daha rahat konaklamaları için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmeye devam edeceğiz. Çanakkale şehitliklerimiz gibi, Truva, Assos, Gökçeada gibi birçok noktayı da ve gelecekte gezilere açılacak olan Parion Antik Kenti gelecekte gezilere açılacak” şeklinde konuştu.

Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan da törende yaptığı konuşmada Çanakkale turizminin her geçen gün daha ileriye giden, daha çok istihdam sağlayan bir noktaya geldiğini belirterek, birlik beraberlik içinde bu süreçte tekrar Çanakkale turizminin çok daha yukarılara çıkartma azmimiz ve güçlerinin olduğun söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’na protokol ve öğrenciler tarafından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda folklor gösterisi yapıldı. Etkinlikler hafta boyunca devam edecek.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.338 kez okundu