YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“4. Rally Troia Yarışı” Başladı

Çanakkale’de düzenlenen Avrupa Ralli Kupası kapsamındaki Balkan Ralli Kupası’nın 4. yarışı “Rally Troia” sahildeki Troy Atı önünde gerçekleştirilen tören ile başladı.

01 Temmuz 2017 tarihinde eklendi

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından Çanakkale Belediyesi katkıları ile gerçekleştirilen rallinin açılış töreninde bir konuşma yapan Türkiye Otomobil Sporları Sportif Kurulu Üyesi Nevzat Aslan, etkinliğin 154 kilometreden ve 6 etaptan oluştuğunu belirterek, 6 etap sonucunda 1. gelenlerin genel klasman, Avrupa Ralli Şampiyonasına, Balkan Ralli Şampiyonasına ve Türkiye Ralli Şampiyonasına katılabilmek için puan alacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından 75 otomobil ve 150 sporcunun katıldığı organizasyonda Ünlü Troy Atı önünden sembolik start töreni ile yarışlar başladı. Rally Troia Yarışının açılış törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyon Başkanı Serkan Yazıcı, Türkiye Otomobil Sporları Sportif Kurulu Üyesi ve Eskişehir Otomobil Sporları Kulüp Başkanı Nevzat Aslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik kapsamında 1 Temmuz Cumartesi sabahı saat 10.15’de rallinin ilk gününe başlayacak olan ekipler, “Paris” ve “Homeros” etaplarını ikişer kez kat ettikten sonra saat 17.00’den itibaren şehir merkezinde yer alan ve “Troia Horse” adı verilen seyirci özel etabını kat edecek. 02 Temmuz Pazar sabahı saat 11.00’de servis alanı çıkışı ile başlayacak son günde ise, “Assos”, “Apollon” ve ”Redbull.com” etapları geçildikten sonra saat 15.00’de Toy Atı önündeki podyumda finiş seremonisi ve ödül töreni ile ralli tamamlanacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.954 kez okundu