YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

4 Gün Süren Organizasyon Başarı İle Tamamlandı

Çanakkale’de  GTP Turizm A.Ş ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik'in organizasyonunda gerçekleştirilen “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Bisiklet Turu” büyük bir başarıya imza attı.

27 Mart 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı himayesinde ve Çanakkale Valiliği koordinasyonunda, Çanakkale Belediyesi, Onsekizmart Üniversitesi, Eceabat Belediyesi, Kepez Belediyesi,  İl Gençlik Spor Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim, İl Emniyet, İl Jandarma ve İl Sağlık Müdürlükleri ve GESTAŞ deniz ulaşım destekleri, sponsor firmaların katkılarıyla GTP Turizm A.Ş ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik organizasyonunda gerçekleştirilen “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Bisiklet Turu”nda 3 bin 500 sporcu 4 gün boyunca Çanakkale'de güzel anlar yaşadı.

Etkinliğin başarılı bir şekilde sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan GTP Turizm A.Ş ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Bisiklet Turu”nun büyük ilgi görmesinden duydukları mutluluğu dile getirerek; “Çanakkale şehir merkezi TroyPark AVM’de  23-25 Mart tarihleri arasında onlarca etkinlikle 3 gün fuar, 25 Mart tarihinde Troia Etabı, 26 Mart Tarihinde Şehitlere Saygı etaplarından oluşan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu etkinliğine Türkiye genelinden 3500 bisikletli katıldı. TroyPark AVM önünde gerçekleştirilen festival açılış programı içinde İl Milli Eğitim ve İl Gençlik Spor Müdürlükleri ile yapılan ortak çalışmada Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi, İl Halk Sağlık Müdürlüğü, Salcano’nun katkıları ile çoğunluğu Ayvacık deprem bölgesinden gelen 50 çocuğumuza bisiklet hediye edildi. 25 Mart Troia etabı ise saat 10:00’da TroyPark AVM önünden start alarak, Kepez, Dardanos, Güzelyalı, Karanlık Liman, Halileli üzerinden Troia Antik kentine ulaştı. 3500 bisikletli Troia Antik kentinde büyük bir coşku ile karşılandı, Troia Antik kentini gezdi, çeşitli ikramlardan faydalandı sonrasında aynı güzergah üzerinden Çanakkale’ye geri döndü. 25 Mart günü Troia etabının hemen ardından  Çanakkale il genelindeki orta ve lise dengi okullardan gelen yüzlerce çocuk “Okullar ile Sürüş” etabı için 8 km lik özel etapta pedallara bastılar. 26 Mart Şehitlere Saygı Etabı saat 10:00’da Eceabat şehir meydanından start alarak; Kilitbahir, Behramlı, Şahindere üzerinden Şehitler Abidesine ulaştı. 3500 Bisikletli Şehitler Abidesinde duygulu özel anlar yaşadı. 23 – 26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde  ev sahibi olarak Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Gençlik Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Doğancı, Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Jandarma Komutanı katıldı. Organizasyonun ev sahibi ve hamisi Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet Troia etabını grupla birlikte sürdüler” dedi.

“ETKİNLİKLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM HAREKETİ VE BÖLGESEL KALKINMADAKİ ROLÜ PAHA BİÇİLMEZ”

Organizasyonu düzenleyen GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik 3500 bisikletseverin katıldığı “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu”na Türkiye’nin dört bir yanından 3 bin 500’e yakın bisikletseverin katılmasının önemine de değinerek; “Bu organizasyon ile Türkiye genelinden Çanakkale’mize gelen binlerce bisikletli dünyanın en önemli kültürel miras alanlarının başında yer alan Troia Antik kentini ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü Tarihi Gelibolu Yarımadasını doyasıya gezme, Çanakkale’mizin zenginliklerini tanıma fırsatını yakaladılar. Öncelikli hedefimiz bu organizasyonun uluslararası etkisinin kısa vadede arttırılmasıdır. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun bir  etabının Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu ile entegre olması yönünde girişimlerde bulunacağız. Etkinliklerin sürdürülebilir turizm hareketi ve bölgesel kalkınmadaki rolü paha biçilmez.  Bu kapsamda Başta Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı olmak üzere Çanakkale Valiliğine, Çanakkale Belediyesi, Onsekizmart Üniversitesi, Eceabat Belediyesi, Kepez Belediyesi,  İl Gençlik Spor Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü sponsorlarımız GESTAŞ, SALCANO, AVEK Otomotiv, KALE Gıda, TROY PARK Avm, Çanakkale TRUVA Seyahat, ARBELLA, AQUALAND, GARMİN, ZUMASOL, REDBULL, AROMA ve ÇAYKUR’a, Onsekizmart Motorsiklet Derneğine, Türkiye Bisikletliler Derneğine, Herkes için spor ve Türkiye Bisiklet Federasyonlarına sonsuz teşekkür eder, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.040 kez okundu