YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

149 Yıllık Tarihi Kurşunlu Camii Restore Edilecek

Çanakkale il merkezinde 1867 yılında Biga Sancağı Mutasarrıfı Arap İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi Kurşunlu Camii restore edilecek.

22 Eylül 2016 tarihinde eklendi

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan tarihi Kurşunlu Camiinin 2017 yatırım programına alındığını belirterek, “İlimizde bulunan vakıf eserlerini gelecek nesillere daha iyi şartlarda ulaştırabilmek amacıyla başlattığımız restorasyon seferberliğimiz devam ediyor. Bu kapsamda kısa süre önce başlattığımız Merkez Fatih Camii ve Ayvacık/Tuzla Murad Hüdavendigar Camii restorasyonları devam ederken, yine ilimizin büyük değerlerinden olan Kurşunlu Camimizin restorasyonunu 2017 yatırım programına almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eserler bize emanetti. Hakkıyla ayağa kaldırmaya devam edeceğiz” dedi.    

Arap İbrahim Paşa (Kurşunlu) Camii

Yukarı Çarşı’nın sona erdiği noktada yer alan cami, kuzeydeki kapının üzerinde mevcut mermer kitabesinden anlaşıldığına göre yanan Çınarlık Camii’nin yerine 1867 yılında Biga sancağı mutasarrıfı Arap İbrahim Paşa tarafından yaptırılmıştır. Çanakkale’de Osmanlı Dönemine ait üzeri kurşunlu kubbe ile örtülü tek camidir. Bu nedenle halk arasında adı Kurşunlu Cami olarak söylenir.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.773 kez okundu