YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

104. Zafer Haftası Etkinlikleri Başladı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü Kale-i Sultaniye’ deki (Çimenlik Kalesi) açılış töreni ile başladı.

12 Mart 2019 tarihinde eklendi

Çimenlik Kalesi’ndeki açılış töreni saat 10:00’da saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı. Ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı. Vali Tavlı yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin önemine değinerek, “Çanakkale, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla teyit edildiği yerdir. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk milletinin bağımsızlık yolunda fedakarlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır. Aynı zamanda Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolüdür. Çanakkale, silah karşısında imanın zaferidir, vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağının tüm dünyaya ilanıdır” dedi.

Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile askeri erkan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Öte yandan Çimenlik Kalesi’nden Valilik önüne kadar yapılan halk yürüyüşünün ardından ise Valilik önünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Kutsal Toprak, Deniz Suyu ve Bayrağımız atletlere teslim edilerek uğurlama merasimi düzenlendi.

Öte yandan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında hafta boyunca çok sayıda etkinlik düzenlenecek. 18 Mart Pazartesi günü de Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk koyma töreninin ardından 18 Mart Stadyumunda tören düzenlenecek. Aynı gün saat 15:30’da Şehitler Abidesi’nde de ayrı bir tören düzenlenecek. Aynı günün gecesi de her yıl geleneksel hale gelen Fener Alayı etkinliği ile sahilde havai fişek gösterini düzenlenecek. Gece Şehitler Camiinde de İl Müftülüğü tarafından şehitlerimiz için Mevlit okutulacak.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.191 kez okundu