YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

102 Yıllık Mendil Duygulandırdı

​Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ Biga İİBF Halkla İlişkiler Topluluğu, Tarihçi Yazar Ahmet Uslu ile Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü sebebiyle “Çanakkale Gazileri” konulu konferans düzenledi. Konferansta gösterilen Çanakkale Savaşı’ndan kalan 102 yıllık tarihi mendil katılımcıları duygulandırdı.

16 Mart 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki faaliyet gösteren Halkla İlişkiler Topluluğu, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle konferans düzenledi. Konferansa tarihçi, araştırmacı ve yazar Ahmet Uslu konuk oldu. Fakültenin Didem Yaman Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

“ÇANAKKALE RUHU” ANLATILDI

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından açılış konuşmalarına geçildi. İlk sözü Topluluk Başkanı Fahrettin Zırhoğlu aldı. Başkan Zırhoğlu konuşmasında yeni kurulun bir topluluk olduklarını, Biga halkına ve üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti. Ardından konuşan Topluluk Akademik Danışmanı Gökhan Bayram ise Çanakkale Zaferi’nin ve Çanakkale Ruhu’nun önemine dikkat çekerek, barış, kardeşlik, mücadele ve azim vurgusu yaptı.

102 YILLIK MENDİL DUYGULANDIRDI

Açılış konuşmalarının ardından Ahmet Uslu’nun konferansına geçildi. Konferans,  Çanakkale Savaşları ile ilgili genel bilgi verilmesiyle başladı. Ardından Çanakkale Gazilerini tanıtılarak ilginç hatıralar paylaşıldı. Uslu, konferansta Çanakkale Savaşlarından gönderilen orijinal bir aşk mektubunu da gösterdi. Programın sonunda üzerinde Osmanlıca 1915 yazılı Çanakkale Savaşı zamanından kalma 102 yıllık mendil ise görenleri duygulandırdı. Uslu, konferansı esnasında sorduğu soruları cevaplayanlara ise kitap armağan etti. Program, Gökhan Bayram ve topluluk yönetimi tarafından verilen plaket ve kitap imzası ile son buldu.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.984 kez okundu