YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

101 Yıl Önce Çanakkale’yi Terk Etmişlerdi

Müttefik Güçlerin Gelibolu Yarımadası’nı terk edişinin 101.yıldönümü Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir Köyü'nde düzenlenen tören ile kutlandı.

16 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen ve yoğun kar yağışı sebebiyle 9 Ocak tarihinde yapılamaması sebebiyle bugüne ertelenen tören Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askerler, gaziler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Tören Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir söz aldı. Kaşdemir konuşmasında, 8.5 ay süren savaşın ardından son düşman askerinin 9 Ocak 1916 tarihinde Gelibolu’yu terk ettiğini belirterek, “Onlar ölmekten korkmadılar, onlar savaşmaktan korkmadılar. Belki de Teğmen İbrahim Naci’nin ifadesiyle tek korktukları şey vardı, oda unutulmaktı. Huzurlarınızda ilan ediyoruz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı olarak diyoruz ki bu topraklar için canını feda edenleri asla ve asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu toprakların nasıl ebedi vatan yapıldığını unutmadık unutturmayacağız” dedi.

İsmail Kaşdemir’in konuşmasının ardından Yahya Çavuş Camisinden, o dönemde camilerden karşılıklı okunduğu gibi çifte sela okundu.
Konuşmaların ardından Çanakkale’den gelen Mehteran Takımı bir gösteri gerçekleştirdi. Kur’an Tilaveti ve dua ile devam eden törenin ardından Tarihi Alan Başkanlığı tarafından konuklara ikramlarda bulunuldu.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlamaz)

2.075 kez okundu