YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

101 Bisikletli Troia Antik Kenti’ne Kadar Pedal Çevirdi

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Troia Antik Kenti’nin UNESCO dünya mirasına girişinin 20. yılına hazırlık ve farkındalık oluşturmak için şehir merkezinden antik kente kadar bisiklet turu düzenlendi.

30 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları’nın 101. yılı kapsamında 101 bisikletli ile düzenlenen bisiklet turu kordon boyunda Morabin Parkı önündeki ünlü Troy Atı yanından start aldı. Polis, jandarma ve ambulans eskortu eşliğinde gerçekleştirilen “Demir Atlarla Troia’ya Yolculuk” ismi verilen etkinlikte 101 bisikletli 37 kilometre boyunca Troia Antik Kentine kadar pedal çevirdi. Troia Antik Kenti’ne varışlarında ilgililer tarafından sporculara antik kent gezdirildi ve öğle yemeği ikramında bulunuldu. Etkinlikte ayrı güzergahtan Çanakkale’de Morabbin Parkı’na kadar geri dönüşle noktalandı. Etkinlik sonunda sporculara Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından katılım sertifikaları verilirken, sponsor firmalar tarafından da kura ile 3 sporcuya bisiklet hediye edildi.

Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz 2018’e hazırlık için yaptıkları bisiklet turunun bundan sonrada geleneksel hale geleceğini belirterek, “Dünyamızın egzoz ve gürültü kirliliği ile yeterince kirlendiği bu zamanda bisiklet sporunu teşvik ederek sağlıklı yaşamayı da  bugün amaç edindik. “İki Deniz  Arasındaki Destandır Çanakkale” sloganı ile şehrimizi sportif kültürel ve turizm anlamda kalkındırmayı kurum olarak hedef edindik” dedi.

1.721 kez okundu