YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

100 Yıllık Tarihi Bina Restore Edilerek Kurtarıldı

(ÖZEL HABER) - Çanakkale il merkezinde yıllardır bakımsızlık sebebiyle yıkılma aşamasına gelen Necippaşa Camii'nin karşı kısmında yer alan yaklaşık 100 yıllık tarihi bina belediyenin çabaları ile restore edilerek kurtarıldı.

03 Haziran 2017 tarihinde eklendi

Necippaşa Camii'nin karşı kısmında yer alan 2 katlı tarihi binanın restorasyonun tamamlanarak yıkılmaktan kurtarıldığını belirten Çanakkale Belediyesi yetkileri, “Bu binanın tapu kayıtları konusunda bazı sorunlar vardı. Bu sebeple yıllardır devam eden araştırmalar ve yazışmaların ardından maliye hazinesi üzerine kayıtlı olduğu tespit edilen bu yeri restore ederek gelecek nesillere kazandırmak için belediye olarak üzerimize tahsis ettirmiştik. Bunun ardından da harabe hale gelen bu binayı restore ederek yıkılmaktan kurtardık. Amacımız Çanakkale’de bu ve bunun gibi tarih özelliği bulunan binaları yıkılmaktan kurtararak gelecek nesillere aktarmak” dedi.

Öte yandan daha önce yapılan açıklamada restorasyonu tamamlanarak güzel bir görünüme kavuşturulan 100 yıllık tarihi binanın “Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu”nun kullanacağı söylenmişti. Şimdi bu tarihi binanın “Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu” tarafından mı, yoksa başka bir etkinlik merkezi olarak mı kullanacağı merakla bekleniyor.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ÇANAKKALE’DEKİ 100 YILLIK TARİHİ BİNA RESTORE EDİLEREK KURTARILDI)
3.387 kez okundu